Trobar-vos va ser el millor regal que m’he fet

Tenia 16 anys quan vaig comença a tenir problemes de veu. Als 17 ja es tractava d’una disfonia crònica.

Soc mestra d’educació infantil i als 30 anys la situació em limitava moltíssim, mans i mànigues per arribar a divendres amb un fil de veu. Les relacions socials es feien feixugues i vaig decidir fer un pas endavant. El diagnòstic era clar: nòduls engrossits que s’havien d’operar però sense una bona rehabilitació vocal ben aviat tornaria a la casella de sortida. Vaig trucar a la porta de la Xon amb el cor encongit, amb por pel que vindria a continuació. En aquell moment feia poc que engegava el seu gran projecte professional; Logocomunica. Una valoració completa i detallada amb un diagnòstic que, per a mi, era el mateix que pujar a l’Everest. Havia de fer un reset total: aprendre a respirar, canviar la posició corporal, desactivar el sobreesforç de la musculatura del coll, activar ressonadors, aprendre a projectar la veu, gestionar emocions contingudes, prendre’m la vida més relaxadament… Un gran repte, un canvi de 360 graus.

Vaig sortir del centre trista, desanimada, les llàgrimes em baixaven galtes avall. No em veia capaç d’afrontar aquell gran repte… em sentia qüestionada com a persona! No volia deixar de ser jo mateixa! Vam acordar que m’ho pensaria i que en tornaríem a parlar.

La següent conversa va ser una confessió dels meus sentiments, les meves pors i la decisió va ser difícil però segura: Endavant!

Si no hagués estat per l’atenció, l’empatia, la dedicació, la proximitat, la humanitat, la tendresa i l’acompanyament no hauria «tornat a néixer».

Van ser 3 anys; reeducació preoperatòria, postoperatòria i controls. El tractament es va enfocar des d’una mirada globalitzada on hi va haver sessions de kinesiologia, massatge, exercici físic, cant, projecció de la veu, preparació de situacions reals a les quals m’hauria d’enfrontar dia a dia… Un munt d’hores compartides on la complicitat, el vincle i la professionalitat hi van tenir un pes molt important.

Avui segueixo essent mestra, gaudeixo d’una qualitat de veu espectacular amb la qual puc jugar, interpretar, cantar i que no m’ha tornat a fallar.

Segueixo essent jo, però millorada.

Trobar-vos va ser el millor regal que m’he fet.

Gràcies Xon per ajudar-me a renéixer.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *